The colorful oasis

Locatie: Park van Beervelde - Beloftevolle hovenier 2023

Jaar: 2023

Status: Winnend ontwerp - Laureaat 2023

Samenwerking: Erasmushogeschool Brussel, BFG-FBEP

Deze kleurrijke oase is een bekroond ontwerp van de wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier 2023', gelegen in het prachtige Park van Beervelde en gerealiseerd in samenwerking met Erasmus Hogeschool Brussel. Het is een kleine maar fijne cirkelvormige tuin die onderverdeeld is in verschillende zones met elk hun eigen functie en karakter. Dwars doorheen de cirkel loopt er een pad in stapstenen die de tuin opdeelt in 2 grote compartimenten. Aan de linkerkant van het pad bevindt er zich een lange stapelmuur met een halfverharding in grind waar men uitzicht heeft op de beplante zones die aan de overzijde van het pad gesitueerd zijn. Langs de rechterkant van het pad vinden we 2 beplante zones terug die bestaan uit een beplanting in een gelaagde opbouw. Deze 2 groene zones worden doorbroken door een houten zitbankje waar men tot rust kan komen tussen de bloemen en de grassen. Ten slotte bevat de tuin ook 2 bomen die het geheel meer karakter geven en schaduw voorzien voor de bezoekers en aanwezige beplanting. 

Ontwerpplan The Colorful oasis Lscapes
Technisch plan The Colorful oasis Lscapes
Tuinarchitect Lscapes Antwerpen
Foto 2 The Colorful Oasis Escapes
The colorful oasis beeld 4
Foto 3 The Colorful oasis Escapes

 

Heb je groene ideeën? Laten we ze waarmaken!

Ontdek tijdloze schoonheid en duurzaamheid in elke tuin en buitenruimte met Lscapes, jouw toegewijde tuinarchitect in Stabroek, Antwerpen.

  louis@lscapes.be

  +32 492 84 30 35

Kastanjelaan 14

  Stabroek, Antwerpen

     

    © 2024 Lscapes