Panorama hotel

Locatie: Overijse

Jaar: 2023

Samenwerking: Erasmushogerschool Brussel

Status: Onderzoeksstudie


Dit ontwerp belichaamt de herinrichting van Hotel Panorama, gelegen te Overijse. Het hotel bevindt zich te midden van diverse bosfragmenten en biedt een adembenemend panorama over de lager gelegen vallei met zijn uitgestrekte graslanden. In dit verhaal speelden toegankelijkheid en beleving een cruciale rol in het ontwerpproces, waarbij zorgvuldig werd omgegaan met de diverse hoogteverschillen in het gebied.

Het ontwerpproces resulteerde in een nieuwe groene belevingskern voor Overijse: een plek waar zowel jong als oud samenkomen en waar fauna en flora veilig kunnen gedijen. De herinrichting is doordacht uitgevoerd, rekening houdend met de natuurlijke reliëfverschillen in het landschap. Het doel is niet alleen het hotel te vernieuwen, maar ook een harmonieuze omgeving te creëren waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. De aandacht voor toegankelijkheid zorgt ervoor dat deze groene oase voor iedereen bereikbaar is, terwijl de rijke diversiteit aan flora en fauna een duurzaam ecosysteem bevordert. Het resultaat is niet alleen een getransformeerd hotel, maar ook een positieve impuls voor de lokale gemeenschap en het milieu.

Masterplan Panorama hotel Overijse
Uitvergroting A Panorama hotel Overijse 
Uitvergroting B Panorama hotel Overijse
Functioneel ruimtelijk conceptplan Panorama hotel Overijse
Conceptschetsen Panorama hotel Overijse
Doorsnede A Panorama hotel Overijse
Doorsnede A Panorama hotel Overijse
Ontdek tijdloze schoonheid en duurzaamheid in elke tuin en buitenruimte met Lscapes, jouw toegewijde tuinarchitect in Stabroek, Antwerpen.

  louis@lscapes.be

  +32 492 84 30 35

Kastanjelaan 14

  Stabroek, Antwerpen

     

    © 2024 Lscapes

 

Heb je groene ideeën? Laten we ze waarmaken!