Het Bartholomeusplein

Locatie: Merksem, Antwerpen 

Jaar: 2022

Samenwerking: Erasmushogerschool Brussel

Status: Onderzoeksstudie


Deze onderzoeksstudie biedt een uitgebreid perspectief op de mogelijke toekomst van het Bartholomeusplein in Merksem, Antwerpen. Op dit moment is het plein volledig geplaveid en fungeert het als een bruisend centrum waar een breed publiek samenkomt, waaronder mensen van Tutti, de jongeren van de Chiro en de leden van Sant'Egidio. Het doel van dit project is om een transformatie teweeg te brengen waarbij ontharding en het bevorderen van waterinfiltratie en -opvang centraal staan. Door deze benadering wordt gestreefd naar een evenwicht tussen functionaliteit en duurzaamheid, waarbij het plein niet alleen dient als ontmoetingsplek, maar ook als groen en levendig gebied dat ruimte biedt voor sociaal contact, bevordering van biodiversiteit en het faciliteren van diverse organisatorische activiteiten. Met deze herinrichting wordt beoogd om een inclusieve en veerkrachtige gemeenschapsruimte te creëren, die tegemoetkomt aan de behoeften en belangen van de lokale bevolking, terwijl het tevens een positieve impact heeft op het milieu en de leefbaarheid van de omgeving bevordert.



Conceptplan Het Bartholomesuplein Merksem lscapes
Masterplan Bartholomeusplein Lscapes
Sende A Bartholomeusplein Lscapes
Sende B Bartholomeusplein Lscapes
Ontdek tijdloze schoonheid en duurzaamheid in elke tuin en buitenruimte met Lscapes, jouw toegewijde tuinarchitect in Stabroek, Antwerpen.

  louis@lscapes.be

  +32 492 84 30 35

Kastanjelaan 14

  Stabroek, Antwerpen

     

    © 2024 Lscapes

 

Heb je groene ideeën? Laten we ze waarmaken!