Confiserie Roodthooft

Locatie: Berchem - Antwerpen

Jaar: 2023

Samenwerking: Assar architects Loxx

Architecten: Bold Architecten

Status: In afwachting op aanleg

In het bruisende hart van Antwerpen, vlakbij het station van Berchem, wordt een baanbrekend project gerealiseerd: Confiserie Roodthooft. Deze historische locatie ondergaat een transformatie tot een groene hub, ontworpen om architectenbureaus, KMO's en bewoners samen te brengen in een levendige gemeenschap. De gerenoveerde confiserie, met zijn kenmerkende "arabierekes" als herkenningspunt, staat centraal in dit ambitieuze project.

De herontwikkeling van Confiserie Roodthooft is gebaseerd op principes van ontharding, waterdoorlaatbaarheid en multifunctionaliteit. De beplantingszones rondom het hoofdplein zijn zorgvuldig ontworpen om een doordachte circulatie te bevorderen, waardoor een harmonieuze synergie ontstaat tussen architectuur en groen. Dit project belichaamt de toekomst van duurzaam wonen en werken, waarbij de oorspronkelijke fabriekspanden uit 1930 en de boterfabriek uit 1905, beide erkend als monumenten, worden geconserveerd en gerestaureerd.

Met de aankoop van de Confiserie Roodthooft-site en omliggende panden wordt de mogelijkheid gecreëerd voor een hoogwaardige stedelijke residentiële ontwikkeling. De beschermde panden vormen het hart van de herbestemming, waarbij samenwerking met Patine architecten en steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed cruciaal zijn. Deze panden worden zorgvuldig gerestaureerd en voorzien van moderne voorzieningen, terwijl het industriële erfgoed behouden blijft.

Het project omvat verschillende woonvormen verspreid over gevarieerde open ruimtes en gemeenschappelijke tuinen. Confiserie Roodthooft biedt circa 50 exclusieve woonunits, waaronder stadswoningen met privétuinen, luxe appartementen, kantoorvilla's en exclusieve lofts en penthouses met ruime terrassen. Dit privé woonerf is ontworpen om een harmonieuze mix van erfgoed en hedendaags comfort te bieden, en om het stedelijk weefsel te versterken met respect voor het verleden en oog voor de toekomst.

3D 1 Confiserie Roodthooft Antwerpen Lscapes
3D 2 Confiserie Roodthooft Antwerpen Lscape
Conceptplannen Confiserie Roodthooft Lscapes
Masterplan Confiserie Roodthooft Lscapes
Groenceoncept en waterconcept Confiserie Roodthooft Lscapes
Ontdek tijdloze schoonheid en duurzaamheid in elke tuin en buitenruimte met Lscapes, jouw toegewijde tuinarchitect in Stabroek, Antwerpen.

  louis@lscapes.be

  +32 492 84 30 35

Kastanjelaan 14

  Stabroek, Antwerpen

     

    © 2024 Lscapes

 

Heb je groene ideeën? Laten we ze waarmaken!